Skip to content

(PLC) Software Engineer

Nederland, Gelderland, Maldenengineering

Functieomschrijving

Is het in beweging zetten van machines jouw passie? Dan is deze functie zeker iets voor jou. Je gaat aan de slag met de besturing van onze machines waardoor jij er als laatste schakel in het project voor zorgt dat onze machines gaan doen waarvoor ze ontwikkeld zijn; het verpakken van producten. Houd je je daarnaast graag bezig met de nieuwste ontwikkelingen op software vlak, dan komen we graag met je in contact!

Jouw uitdaging als (PLC) Software Engineer

Als Software Egnineer vertaal je de wensen van de klant naar concrete software programma’s (plc’s, servobesturingen, visualisatiesoftware, veiligheid e.d.). Je krijgt hierbij naast de software voor standaardmachines ook te maken met klantspecifieke toepassingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan projecten waarbij de snelheid van de machine moet worden aangepast, of waarbij de afmeting van verpakkingsmaterialen verschilt. Vervolgens regel je de software ook in en ga je de machine in de assemblage testen en los je eventuele storingen op. Verder ligt er in deze rol een uitdaging als het gaat om de nieuwste ontwikkelingen op besturingsvlak. Het inregelen van communicatie tussen verschillende machines en projecten op het gebied van IoT (Internet of Things) zijn hier voorbeelden van. Zie je verder iets wat anders of beter kan? Dan pakken we dit samen op zodat ons proces iedere dag weer scherper wordt.

Wat bieden wij je als (PLC) Software Engineer? 

Allereerst een fijne werkomgeving met een open cultuur waarin je gewaardeerd wordt en we met je meedenken. De informele, menselijke sfeer zorgt ervoor dat je je bij ons snel thuisvoelt. Verder kunnen we met trots zeggen dat je komt te werken bij een gezonde en groeiende organisatie met volop kansen om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien. Tijdens onze barbecue, kerstviering en andere gezellige (team) uitjes krijg je de kans om je collega’s ook buiten het werk te leren kennen.  Want dat vinden we ook belangrijk! Naast een marktconform salaris bieden wij jou een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket. Denk hierbij aan: 

 • 27 vakantiedagen;
 • 13 adv-dagen;
 • Winstafhankelijke uitkering;
 • Pensioenregeling met +/- 50% werkgeversbijdrage;
 • 8% vakantiegeld;
 • Goede reiskostenvergoeding;
 • Interessante kortingen op onder andere ‘weekendjes weg’ en huishoudelijke apparatuur.

Wie zijn wij?

Wij zijn Lantech; een gezonde en groeiende internationale organisatie binnen de machinebouw. We ontwerpen, bouwen én bieden service aan verpakkingsmachines, transportmodules en andere bijkomende systemen. We hebben vestigingen in Nederland, Amerika, Australië en China. Onze klanten zijn divers en bevinden zich in verschillende sectoren. Zo werken we voor grote multinationals binnen de voedingsmiddelenindustrie, maar ook voor de lokale ondernemer.


Vanuit onze Nederlandse vestiging in Malden ontwikkelen en assembleren wij dozen- en tray handling machines. Met 200 betrokken collega’s en een sterk netwerk van partners, regelen we hier vandaan de verkoop en service binnen Europa.

Vereisten

Jouw achtergrond als (PLC) Software Engineer

 • HBO werk- en -denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring met software ontwikkeling voor PLC besturingen (Siemens, Allen Bradley), bij voorkeur opgedaan in de machinebouw;
 • Ervaring op het gebied van testen en inbedrijfstellen van hardware en software;
 • Je bent een echte teamplayer met een proactieve instelling en een planmatige werkwijze;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pré.


Heb jij interesse in deze vacature? Dan komen wij graag in contact met jou!

Voor meer informatie kun je gerust contact opnemen met Mascha Koppers-Milder, recruiter, via +31 24 799 8480. Mascha legt je graag uit wat de functie van (PLC) Software Engineer inhoudt en hoe het is om bij ons te werken. Om te solliciteren gebruik je de sollicitatie button.


of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar