Engineer Werktuigbouwkunde

Functieomschrijving

Wat de functie van Engineer Werktuigbouwkunde bij ons zo interessant maakt is dat je de machine die je hebt ontworpen ook 'aan het werk' kunt zien in onze assemblage. Verder heb je dankzij de korte doorlooptijd van onze projecten veel afwisseling in je werkzaamheden. Spreekt dit je aan en zie je het als een uitdaging om je verder te ontwikkelen binnen de machinebouw? Dan zijn we op zoek naar jou!Jouw uitdaging als Engineer Werktuigbouwkunde
Als Engineer Werktuigbouwkunde ligt jouw uitdaging in het ontwerpen van (delen van) verpakkingsmachines. Denk hierbij bijvoorbeeld aan machines die snoep in dozen verpakken voor in de supermarkt, maar ook aan machines in een distributiecentrum waar jouw pakket wordt
klaargemaakt voor verzending. Kortom: overal om je heen zie je (indirect) resultaat van je werk. Onze machines zijn onderverdeeld in standaard machines, modulaire machines en klant specifieke 'speciaal' machines. In deze functie ligt de nadruk op de standaard machines en de modulaire machines. Daarnaast ondersteun je bij de engineering van de klantspecifieke machines. Naast het engineeringswerk blijf je bij deze machines ook betrokken bij de bouw- en testfase. Je beantwoordt vragen van de assemblagemonteurs en denkt daar waar nodig mee over oplossingen. Hierbij is er ook zeker ruimte voor jouw nieuwe ideeën. Uiteraard werk je vanuit je functie veel samen met de hard- en software engineers.


Wat bieden wij je als Engineer Werktuigbouwkunde?

Allereerst een fijne werkomgeving met een open cultuur waarin je gewaardeerd wordt en we met je meedenken. De informele, menselijke sfeer zorgt ervoor dat je je bij ons snel thuisvoelt. Verder kunnen we met trots zeggen dat je komt te werken bij een gezonde en groeiende organisatie met volop kansen om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien. Tijdens onze barbecue, kerstviering en andere gezellige (team) uitjes krijg je de kans om je collega’s ook buiten het werk te leren kennen.  Want dat vinden we ook belangrijk! Naast een marktconform salaris bieden wij jou een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket. Denk hierbij aan: 

 • 27 vakantiedagen;
 • 13 adv-dagen;
 • Winstafhankelijke uitkering;
 • Pensioenregeling met +/- 50% werkgeversbijdrage;
 • 8% vakantiegeld;
 • Goede reiskostenvergoeding;
 • Collectieve ziektekostenverzekering;
 • Interessante kortingen op onder andere ‘weekendjes weg’ en huishoudelijke apparatuur.

Wie zijn wij?

Wij zijn Lantech; een gezonde en groeiende internationale organisatie binnen de machinebouw. We ontwerpen, bouwen én bieden service aan verpakkingsmachines, transportmodules en andere bijkomende systemen. We hebben vestigingen in Nederland, Amerika, Australië en China. Onze klanten zijn divers en bevinden zich in verschillende sectoren. Zo werken we voor grote multinationals binnen de voedingsmiddelenindustrie, maar ook voor de lokale ondernemer.


Vanuit onze Nederlandse vestiging in Malden ontwikkelen en assembleren wij dozen- en tray handling machines. Met 200 betrokken collega’s en een sterk netwerk van partners, regelen we hier vandaan de verkoop en service binnen Europa.

Functievereisten

Jouw achtergrond als Engineer Werktuigbouwkunde

 • Een technische opleiding op MBO/HBO niveau, bijvoorbeeld in de richting van werktuigbouwkunde, mechatronica of vergelijkbaar;
 • Je hebt 3 tot 5 jaar relevante ervaring als Engineer Werktuigbouwkunde. Bij voorkeur opgedaan binnen de machinebouw;
 • Affiniteit met elektronische en pneumatische aandrijvingen;
 • Beheersing van een 3D CAD systeem;
 • Teamspirit en een resultaatgerichte manier van werken;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Duits is een pré.

  Heb jij interesse in deze vacature? Dan komen wij graag in contact met jou!
  Voor meer informatie kun je gerust contact opnemen met Mascha Koppers-Milder, recruiter, via +31 24 799 8480, of recruiter@lantech.com. Mascha legt je graag uit wat de functie van Mechanical Engineer inhoudt en hoe het is om bij ons te werken. Om te solliciteren gebruik je de sollicitatie button.